La formiga Pipa

Sinopsi

“LA FORMIGA PIPA” ens explica les aventures d’una formiga que, cansada de tant feinejar decideix escapar-se del formiguer i viure una aventura.

Hi havia una vegada una formiga, la formiga Pipa. Pipa vivia en un formiguer al mig del bosc. Una nit Pipa somià un dia sense feina: es llevava al matí, sortia del formiguer i tota sola es perdia per un camí ple de branquillons. Passava tot el dia jugant i abans de fer-se fosc tornava al formiguer.
L’endemà però, Pipa sortí com cada dia a feinejar amb la resta de les formigues.”

Tornant carregada cap el formiguer, Pipa explica el somni que havia tingut a les seves companyes. Però elles, no li fan cas. Enfadada, la Pipa fa un salt i surt de la fila. La Misto, una cuca de llum, li proposa anar a jugar a un camp de roselles. Pel camí la Misto es perd i la Pipa es queda tota sola. Caminant caminant, ensopega amb en Palet, un insecte pal molt especial. El Palet i la Pipa busquen a la Misto, però veient que no apareix, decideixen jugar ells dos. El Palet, que ja es gran, intenta recordar diversos jocs: la xarranca, les cordes, la baldufa ... Finalment, es diverteixen jugant a fet a amagar.
Aviat es fa fosc i la Pipa passa la seva primera nit fora del. formiguer…
Enmig de la foscor, apareix la Misto, i mentre el Palet segueix dormint, la Pipa i la cuca de llum decideixen seguir jugant i cercant noves aventures.
A l’endemà, reunits novament tots tres, descobreixen un tresor. La Pipa, en adonar-se que és un exquissit menjar, deixa de banda les seves ganes de jugar i decideix tornar al formiguer.

“La formiga Pipa estava segura que agradaria tant a les seves companyes i a la reina que no va pensar en el càstig que li esperava per haver-se escapat.
Quan va arribar, efectivament, la reina estava molt enfadada, però quan va tastar el tresor li va agradar tant que deseguida la va perdonar. D’allò en van dir des d’aleshores pà de formiga i la reina va concedir un dia de festa a totes les formigues perque poguessin anar a jugar.”Fitxa tècnica

Edat recomandada: 
Tècnica manipulació:
Durada espectacle:
Temps muntage:
Temps desmuntage:
Mides mìnimes:

Equip de so: 
 de 3 a 7 anys
 titella de guant i titella de tija
 1 hora
 2'30 hores
 1'30 hora
 6 m. d’ample x 4’30 m. de fons
 x 4’30 m. d’alçada 
 Taula per a 2 micros i C.D

Descarrega't el pdf del Plànol de llums

Fitxa artìstica

Autora: 
Manipuladors: 

Escenografia, titelles i veu en off: 
Disseny gràfic: 
Disseny il.luminació: 
Tècnic: 
Percusió i efectes de so: 
Tècnics gravació: 
Producció: 
 Direcció: 
 Pilar Casalengua
 Pilar Casalengua
 i Nani Castellsagué
 Xavier García
 Fran Janer
 Cia. La Closca
 Sergi Nicolau
 Ito Gonzalez
 Marc Ases i Amadeu Solernou
 Cia. La Closca
 Xavier García

La formiga Pipa