L'estany del Glopet

Sinopsi

“En un estany, a prop de la ciutat, hi viuen el Glopet i els seus amics.
Les aigües tranquiles d’aquell món en miniatura, només es belluguen quan el Glopet, de bon matí comença a jugar el seu joc preferit: el laberint. Sota els nenúfars blancs i grocs, inventa camins llargs i curts, amples i estrets, amb sortida i sense sortida…”

Un dia el Glopet, el Pix i la Proserpina se n’adonen que l’estany s’està buidant. Preocupats, busquen a la Fosca i li expliquen el que està passant.
Creient que el problema és la pluja, la Fosca els parla del cicle de l’aigua i els explica perquè plou, d’on venen els núvlols i cap a on van:

“Mireu, quan jo era petita, la Pentàgona Verda sempre ens explicava que quan plou, milers de gotes estan viatjant. Arriben, descansen i tornen a marxar.”

El Glopet, sap que ben aviat es convertirà en granota, però tot i així vol ajudar als seus amics.
Mentre intenten endevinar perquè s’està buidant l’estany, apareix l’Espinós, un peix ferotge, vermell i amb espines. En veure’l tots corren a amagar-se.
El Glopet, fugint, cau en un remolí i el peix, que vol saber què està passant a l’estany, el salva.
L’Espinós amenaça en menjar-se’ls a tots si no li diuen la veritat i el Glopet li explica la importància del cargols d’aigua dolça com el Pix, per mantenir l’equilibri de l’estany.
De sobte, apareix la Fosca i recorda que quan ella era una jove tortuga enamorada a l’estany ja havia passat una cosa semblant:

“Un dia de primavera va començar a ploure (...) Per aconseguir que l’estany no se seguís omplint, un peix blau va tenir una idea: s’havia de fer un forat. L’invent va funcionar, però un bon dia va deixar de ploure i aleshores l’estany es va començar a buidar. Per solucionar el problema van tapar el forat amb una pedra rodona”

Entre tots dedueixen que la pedra rodona s’ha bellugat i per aixòl’estany s’està buidant. Sota el remolí troben la pedra i quan per fí aconsegueixen tapar el forat, apareix el Clut, un cuc que els explica que ha bellugat la pedra perquè necessitava aigua per fer-se una piscina amb uns amics.
La Fosca, el Glopet, el Pix, la Proserpina i l’Espinós intenten fer-li entendre al Clut que l’aigua és de tots i no és de ningú:

(...)Si vols nedar i jugar, ho pots fer amb nosaltres, et convidem a venir, però ningú es pot endur l’aigua perque l’estany es podria morir.”

Finalment, l’estany torna a la normalitat i el Glopet segueix inventant camins llargs i curts, amples i estrets amb sortida i sense sortida.Fitxa tècnica

Edat recomanada: 
Tècnica manipulació:
Durada espectacle:
Temps muntatge:
Temps desmuntatge:
Mides mínimes:

Equip de so: 
 A partir de 3 anys
 titella de guant i titella de tija
 50 minuts
 2'30 hores
 1'30 hora
 6 m. d’ample x 5 m. de fons x 5 m. d’alçada
 Càmera negra amb cametes
 Taula per a 2 micros i C.D

Descarrega't el pdf del Plànol de llums

Fitxa artìstica

Autora:
Manipuladors: 

Tècnic de llum i so:
Escenografia i titelles: 
Construcció escenografia:
LLetra Cançons: 
Música Cançons: 
Disseny gràfic:
Producció: 
Direcció: 
 
 Pilar Casalengua
Pilar Casalengua, Nani Castellsagué
i Gemma Codina
Sergi Nicolau
Xavier García
Xavier García i Oriol Blanchar
Amadeu Solernou
Lluís Carmona i Amadeu Solernou
Fran Janer
Cia. La Closca
Xavier García

L'estany del Glopet